julialindelund.blogg.se

Det här är min blogg för kursen Digitalt Skapande 1. Här kommer jag publicera inlägg om mina arbeten, mina tillvägagångssätt när jag arbetar med mina projekt samt mina reflektioner kring mina arbeten.

SLUTRESULTATET AV GARAGEBAND

Kategori: Allmänt

Min första låt i GarageBand blev inte riktigt som jag tänkt mig men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet då det faktiskt bara är min första låt. Jag började med att välja ett tema för min låt, vilket resulterade i country. Efter detta inledde jag låten med en iLifeloop som lät som ett vinyl-ljud för att skapa lite gammaldags stämning. Jag fortsatte med att lägga till olika trum- och basloopar. Efter detta skapade jag massvis med spår för alla de olika akustiska gitarrerna jag använde mig av under låtens gång. Jag kompletterade trummorna med en shaker-loop som hörs då och då under låtens gång. Slutligen ändrade jag panoreringen på looparna för att få låten att verka mer levande. 
 
Något jag märkt i efterhand är att shakern är nästan lite för tydlig om man spelar låten i högtalare och att den passar bättre in när man har hörlurar på sig. Trots denna lilla brist är jag nöjd med resultatet.