julialindelund.blogg.se

Det här är min blogg för kursen Digitalt Skapande 1. Här kommer jag publicera inlägg om mina arbeten, mina tillvägagångssätt när jag arbetar med mina projekt samt mina reflektioner kring mina arbeten.

Första gången i GarageBand

Kategori: Garageband

I måndags (11/11) testade jag på GarageBand för första gången vilket visade sig vara väldigt underhållande! Det vi gjorde var att påbörja ett nytt projekt där uppgiften var att mixa ilifeloopar som finns i programmet. Min första låt, om man nu kan kalla det för en låt, var lite inspirerad av de latinska rytmerna och blev hyfsat bra för att vara mitt första projekt. Efter ett tag kände jag att jag ville arbeta med något annat så jag började om och denna gång var min låt lite mer country. Den blev inte speciellt lång men trots detta använde jag mig av 6 kanaler och la in ett och annat cymbalslag med hjälp av midi-klaviaturet, mer om mina arbeten i GarageBand kommer nästa vecka. 

Teaser

Kategori: Allmänt

Efter att ha jobbat med min teaser ett par veckor blev den äntligen klar förra måndagen (4/11). Den första måndagen vi fick på oss så filmade jag, Olivia, Sara och Agnes in några klipp vi kunde använda till vår teaser. Under höstlovet filmade jag även några klipp hemma som var en aning mer subtila som vi kunde använda oss av. Förra måndagen (4/11) redigerade jag teasern vilket tog hela lektionen så jag hann aldrig blogga efteråt och det är därför detta inlägget kommer lite i efterhand. 
 
Teasern redigerade jag i iMovie, det första jag gjorde efter att ha inporterat alla klipp var att bestämma vilka av alla klipp jag skulle använda mig av och även bestämma vilken ordning dessa klipp skulle komma i vilket tog upp ganska mycket av tiden då jag hade beslutsångest. Efter detta la jag på en effekt på alla klipp så de skulle gå i ungefär samma färgskala. Jag använde mig även av likadana övergångar mellan alla klipp då jag kände att det passade in väldigt bra. Eftersom en teaser för en skräckfilm inte är komplett utan mystiska bakgrundsljud konverterade jag en låt från Youtube till mp3-format som jag sedan kunde lägga till på teasern. Jag använde mig även av några av de ljud som man får med iMovie för att lägga in hjärtslag i bakgrunden för att göra det hela ännu lite läskigare. 
 
När jag kände mig nöjd med min teaser exporterade jag den till 720p HD för att sedan ladda upp den på min kanal på Youtube, det färdiga resultatet kan ni se nedan.